Bahnhof satsar på eget mobilt bredband

Med början i höst tänker internetleverantören Bahnhof lansera egna lösningar för mobiltelefoni och mobildata på bred front över Svea Rike.

Bahnhof satsar på 
eget mobilt bredband

Satsningen är möjlig tack vare ett avtal med Telia, som både står för basstationer och den mobila infrastrukturen. Men även om användarna ansluter till internet via operatörsjätten, så ska alla datapaket routas vidare genom Bahnhofs rikstäckande ip-nät.

– Vi har en lång historia av integritetstänkande. För oss är rätten till enskild kommunikation, oavsett om det gäller datatrafik eller röstkommunikation, oinskränkbar. Därför är den här lösningen perfekt. Vi skyddar trafiken enligt samma strikta regler som all trådbunden kommunikation över vårt nät, säger Klas Westholm, vd på Bahnhof.

Givande tillägg

Enligt Bahnhof har tjänsteutbudet, både mot privatpersoner och företag, växt stadigt i takt med teknikutvecklingen. Och genom affären med Telia vill man nu erbjuda alla befintliga kunder möjlighet att även lägga mobila tjänster till sina tjänstepaket, under förmånliga villkor.

– För våra stadsnätskunder är ett mobilt bredband ett utmärkt komplement som ger en extra frihet och en möjlighet att både arbeta mobilt och berika sin fritid – allt inom samma avtal och allt specificerat på samma faktura. Det gör vårt erbjudande både lönsamt och lättanvänt, menar Klas Westholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.