Även Tre erbjuder delad surfpott

Operatören Tre tror på delad surfpott till flera enheter. Deras nya tilläggstjänst heter 3Extra-sim, och som namnet antyder handlar det inte om ett nytt abonnemang utan ett nytt sim-kort som kan användas i till exempel surfplattan.

Idag lanseras 3Extra-sim. Tjänsten innebär att kunderna får chans att dela surfpott med en annan mobil eller surfplatta än den som abonnemanget är knutet till. Man köper till ett extra sim-kort som sedan kan stoppas in i andra enheter.

Kostnaden för det extra sim-kortet ligger på 49 kronor i månaden och kortet har ingen egen bindningstid. Det är alltså snarare en tilläggstjänst till det redan befintliga abonnemanget och gäller både konsumenter och företagskunder. Kravet är dock att surf ingår i grundabonnemanget. Hur mycket surf som ingår är alltså helt beroende av abonnemanget som det nya sim-kortet är knutet till.

Tjänsten kan ses som ett direkt svar på Telias konsumenterbjudande om att dela surfpott i familjen som lanserades i april. Några veckor senare följdes även Telias erbjudande upp med ett liknande upplägg till företagen med namnet Telia Jobbmobil Multi (se länkad artikel nedanför). Där har företagskunderna möjlighet att dela surfpott med upp till tre sammankopplade enheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.